A cellulózt nem kell senkinek bemutatni, hiszen népszerű és ismert hőszigetelő anyaggá vált az elmúlt években. Azt tudjuk, hogy megbízható és minőségi hőszigetelést lehet létrehozni a cellulózból, de vajon azzal hányan vannak tisztában, hogy milyen konkrét tulajdonságokra vonatkoznak a cellulóz szigetelés előnyei?

A cellulóz vagy papír alapú szigetelés környezetbarát, ezt egyrészt az alapanyagának köszönheti, ugyanis hulladék újságpapírból, újrahasznosítással készül. A papírból cellulóz rostokat állítanak elő, és ebből születik a befújható állapotú hőszigetelés.

A másik cellulóz szigetelés előnye ebből fakad. Gyorsan és egyszerűen lehet vele elkészülni, nem jelent kihívást a rögzítése. A befúvásos technika ráadásul garantáltan hatékony, a legkisebb rést is tökéletesen kitölti a szigetelőanyag, megalapozva ezzel a hosszú távon is megbízható szigetelést. Ez nem elhanyagolható szempont, hiszen a hőszigetelést évtizedekre tervezi az ember, nem szeretne pár évente újabb és újabb összegeket kiadni miatta. Az eljárás jellegéből adódóan gyakorlatilag nincs felesleg, jóval kevesebb a kosz és a felfordulás, mint nem fújható hőszigetelés kialakításánál.

cellulóz szigetelés előnyei közé tartozik a nedvesség felvevő képesség, amit aztán a hőszigetelés során hasznosít, ugyanis leadja, amit a környezetéből felvesz. A hőtároló képessége nagyszerű, viszont a nyári meleget kevésbé engedi át, mint más anyagok.

A nyugati könnyűszerkezetes építkezéshez már évtizedek óta használnak cellulóz szigetelést, hosszan tartó sikerrel. Újrahasznosított, környezetbarát, nem kezelik vegyszerekkel, nem mérgező és nem könnyen fog tüzet. A cellulóz szigetelés előnyei közül végül mindenképpen ki kell emelni a kiváló hangszigetelő és hőszigetelő képességet, amivel hozzájárul egy épület energiatakarékos és komfortos fenntartásához. Manapság ezekre a tulajdonságokra, a cellulóz szigetelés előnyeire nagyobb szükség van, mint valaha!

Ha a cellulóz szigetelés előnyeirőlszóló összefoglalónk meggyőzte, keresse fel cégünket, és vegye igénybe szolgáltatásainkat hőszigeteléshez!