A fenntartható megközelítés egyre inkább átveszi a vezetést az építészet területén is. Minél jobban megfelel egy épület a környezetbarát építészet kritériumainak, annál stabilabb helye van a jövő világában.

A természetes építőanyagok és az átgondolt tervezés a kulcsa annak, hogy egy épület és annak fenntartása harmóniába kerüljön a természettel és a jövő igényeivel is. Egy ilyen épületre jellemző az alacsony ökológiai lábnyom.

A felhasznált alapanyagok között gyakran szerepel például a cellulóz is. A cellulóz újrahasznosított papír, amit előállítani jóval kevesebb energiát és  kisebb környezeti terhelést jelent.

A cellulóz fenntartható anyag

A cellulóz emellett biológiailag lebomló is, ez a tulajdonság pedig sok szigetelőanyagról nem mondható el. A lebonthatóságnak fontos szerepe van abban, hogy a szigetelőanyag ne terhelje használat után a természetet.

A cellulóz szigetelőanyag megfelel a fenntartható anyagokkal szemben támasztott követelményeknek. Az élettartama megfelelő, a visszafordíthatósága, a származási helye, az előállítása, beépítése és a felhasználás módszere sem okoz kárt a környezetnek.

Kényelem és korszerűség

A cellulóz is támogatni tudja a fenntartható, természetes alapanyagok egyik fő célját, az egészséges belső környezet megtartását a lakók számára. A cellulóz szigetelés részt vesz egy épület maximális szellőzésének, valamint a hőtartásának és energiahatékonyságának fenntartásában.

Nem elég, ha egy otthonnak a legmodernebb okos rendszert prezentáló felszerelése van, a korszerűség nem merül ki a legújabb technológiák felhasználásában. A lakók kényelme még nem minden, az épülethez kapcsolódó költségekre, energiahasználatra is gondolni kell. A kiegyensúlyozott működéshez az okos rendszerek is hozzájárulnak, amik a szigetelés hatékonyságát kiegészítik.

Az Isocell cellulóz fújható szigetelés alkalmazását minden épülethez ajánljuk. Az építési fázisban és utólag is nagyszerűen telepíthető az Isocell szigetelőanyag. Lépjen kapcsolatba velünk a honlapon közzétett elérhetőségeken és kérjen ajánlatot a szolgáltatásunkra!