A hőszigetelések választékában nem könnyű eligazodni. Az Isocell szigetelésről sok jót hallott már, de szeretne részleteket is tudni? Olvasson tovább!

Mit tud a cellulóz, ha szigetelni kell?

A hőszigetelő rendszerek fő jellemzőit az alapanyaguk és a hatásfokuk adja. Az alapanyag meghatározó abból a szempontból, hogy meddig és mire képes egy hőszigetelésre gyártott réteg. E cellulóz egy plusz tulajdonsággal is kiemelkedik a hőszigetelések kínálatából, ugyanis környezetbarát és természetes anyagról van szó.

Az önmagában és kevés, hogy a szigetelőanyag milyen jellemzőkkel bír, mert ha nem képes tökéletes illeszkedésre, akkor a hatása is elmarad a várt szinttől. A befújható cellulóz szálakból kivitelezett hőszigetelő rendszer egyike a legmagasabb hatékonyságú rendszereknek.

A befújható forma azt jelenti, hogy a hőszigetelőanyagot alkotó, feldolgozott papír könnyű, pehelyformában jelenik meg. A cellulóz szálai egymásba fonódnak, ezzel megteremtik a tömör, egybefüggő felületet, ami minden rést képes kitölteni. Ezt úgy kell elképzelni, mintha egy puha szőnyeget terítenénk a falakra, ami szépen belesimul a résekbe, hajlatokba, sarkokba és a barázdákba.

A szigetelőréteg tömörsége és maximális helykitöltése azt jelenti, hogy a teljes szigetelőfelület ugyanolyan jól teljesít, tehát gyakorlatilag nincsen gyenge pontja. A kiemelkedő testsűrűség kizárja a légáramok kialakulását. A cellulóz évek múltán sem fárad el, nem veszíti el az eredeti tartását, tehát megbízhatóan teljesít hosszú távon is.

isocell szigetelés

Mire képes a cellulóz, ha jön a forróság?

Egy hőszigetelésre telepített anyag testsűrűsége az egyik legfontosabb érték, amit alapul kell venni az ingatlan hűtésénél. Érkezik a nyár, ami sok ingatlan tulajdonosának okoz fejfájást. Az elmúlt években az nyarak emelkedő és nem szűnő forrósága arra késztetett, hogy tulajdonosok jobban felkészüljenek. Nagyobb figyelmet kap a légkondicionálás, az ideális, belső, nyári hőmérséklet megtartása és az energia mennyiségének és árának aránya is.

Hiába a szuper, okos klíma, ha túl sok energiával jár lehűteni és megtartani azt a hőmérsékletet, ami egy lakás szobáit élhetővé teszi a rekkenő, kinti hőségben. A hőszigetelést nem lehet kihagyni a képletből. A cellulóz szigetelés értékei magukért beszélnek.

A cellulóz az egyik legjobban teljesítő hőszigetelő anyag, ha a fáziseltolódást mérik. A fáziseltolódás megmutatja, hogy egy anyag mennyivel képes késleltetni a napsugarak melegítő erejét. Mennyi idő kel ahhoz, hogy a meleg kívülről bejusson a falakba, illetve a szobákba? A cellulóz éveken keresztül ugyanazt a teljesítményszintet hozza és a felmelegedést képes megakadályozni, a hűtés eredményét pedig megtartani.

isocell szigetelés

A padlók, a tetőszerkezet, a falak is ugyanazt a csodás és egyedülálló hatást kapják a cellulóz alapú Isocell szigeteléstől. Az évszakok különböző kihívásai nem fognak rajta, az évek nem öregítik el. A meleg, a hideg, a nedvesség vagy a tűz ellen is kiáll, ha arra van szükség. Nincs kompromisszum, csak kiemelkedő minőség.

A cellulóz alapú Isocell hőszigetelést jobban megismerve beláthatja, hogy nincs jobb opció az ingatlana új hőszigeteléséhez. A hosszú távra szóló döntések közül a hőszigetelés az egyik, amit ajánlatos alaposan megfontolni, mert közvetlen hatással van arra, hogyan érzi magát és azért mennyit kell fizetnie. Keresse bizalommal a kollégáinkat, ha az Isocell bizonyítottan kiváló tulajdonságai meggyőzték! Amennyiben az Önnek szóló, Isocell szigetelés árakat szeretné megismerni, lépjen kapcsolatba velünk az egyik elérhetőségünkön!