A cellulóz hőszigetelés a cellulózról kapta a nevét. Mit tudunk erről az anyagról, milyen tulajdonságait ismerjük?

Ismerjük meg közelebbről a cellulózt!

A cellulóz egy, a természetben előforduló szerves anyag. A növényekben található, azok vázanyagának egyik összetevője. Fehér színe van és szoba hőmérsékleten szilárd halmazállapotú. Megtalálható a kenderben és a gyapotban, méghozzá kiemelkedően nagy mennyiségben.

A cellulóz több, mint egy növényi rost, ugyanis a tulajdonságait nagyszerűen ki tudják használni az iparban. Nem is gondolnánk, hogy mennyi mindenben ott van ez a természetes anyag. Vegyük a kozmetikai ipart elsőként! A sminklemosáshoz, arctisztításhoz a legtöbben készen vásárolható, eldobható vattakorongot használnak, amiben szintén van cellulóz. A papíripar alapvető alapanyaga, amiből könyveket, füzeteket készítenek. A bútorgyártás is használ cellulózt, ahogyan a ruhaipar szintén beépíti a termékeibe, de csomagolóanyagként is találkozhatunk vele, celofán képében. Érdekesség, hogy a robbanószer iparból sem lehet kihagyni a cellulózt, tehát megtalálható a nem hétköznapi tárgyakban is.

cellulóz hőszigetelés

A legtöbben mégis hőszigetelő anyagként ismerik

A hőszigetelés környezettudatos, hatékony módja a rostcellulóz szigetelés telepítése. Miért választják egyre többen ezt a fajta hőszigetelő anyagot az ingatlanjuk védelmére az időjárás hatásaival szemben? A cellulóz hőszigetelés talán az egyetlen, olyan hőszigetelőrendszer, aminek minden költsége megtérül.

A befújható formában készülő szigetelőanyagból egyetlen szemet sem kell hulladékként kidobni. A hagyományos, méretezhető anyagok szabási hulladéka kárba vész. A fújható cellulóz minden befújt része hasznosul a hőszigetelőrendszer elemeként. Ebből következik, hogy a szakemberek és a megrendelők is jobban járnak vele, mint a táblás, szálas hőszigetelő anyagokkal.

Az előkészítése és a telepítése is rövidebb idő alatt megvan a fújható hőszigetelésnek, ebből következik, hogy kisebb költséggel járhat, mint egy napokig elhúzódó munka. A kisebb időráfordítás és a kisebb költség azonban nem a hőszigetelést minősíti, éppen ellenkezőleg. Végre egy alapanyag és technológia, ami egyszerre tud kedvezni a környezetvédelemnek, de a megrendelőknek is.

Rostcellulóz szigetelés

Elvárások a hőszigeteléssel szemben 

A mai megrendelők többségének egyaránt fontos az, hogy a szolgáltatás és a termék a lehető legkisebb mértékben károsítsa a környezetet, költséghatékony legyen, gyorsan elkészüljön és hosszú távon megérje az árát is.

A fújható forma többféle módon is gazdaságos az üveggyapothoz vagy  a kőzetgyapot szigetelő anyagokhoz képest. A szakember minden anyagot fel tud használni, az ügyfél minden szál hőszigetelő anyagot megkap, amiért fizetett. A magas hőtároló képességnek és az ideálisan alacsony hővezetési tényezőnek köszönhetően a fűtés nem az ablakon kidobott pénz, a kasszában több marad és dideregni sem kell mellett a téli napokon.

Rendeljen az ingatlana korszerűsítéséhez, kiegészítéséhez  Isocell cellulóz hőszigetelést! Az ilyen beruházás nem csupán a fűtési szezon elején végezhető el. Bármikor megtérül, mert energiát gyakorlatilag egész évben, minden ingatlanban használnak arra, hogy a komfortérzetet folyamatosan fenntartsák.

A téli, kellemes meleg vagy a nyári, hűsítő hőmérséklet megteremtése nem kerül többe, mint amennyit ténylegesen használ. Vágjon bele velünk, korszerűsítse otthonát befújható, cellulóz alapanyagú hőszigeteléssel! A pontos árajánlatot az igények és a helyszín felmérését követően tudjuk összeállítani. Lépjen velünk kapcsolatba további információkért!