Az épületek védelmet kapnak a korszerű szigetelésnek köszönhetően. A cellulóz hőszigetelés mindenben elsőosztályú támogatást tud nyújtani.

A hőszigetelés olyan dolog, aminek a szükségességét senki nem vitatja. Az energiaárak elszabadulása, a dráguló élet, a súlyosbodó környezetvédelmi problémák is arra sarkallják az ingatlan tulajdonosokat, hogy komolyan vegyék az energiamegtakarítás kérdését.

cellulóz hőszigetelés

A jó hőszigetelés az anyagnál kezdődik

A ház vagy lakás hőszigetelő rendszerének a kiválasztása abból a pontból indul, hogy el kell dönteni, melyik szigetelőanyagba helyez bizalmat a megrendelő. Több lehetőség is adott, mert nem csak egyféle anyagot használnak a szakemberek. A tulajdonságok és a tapasztalatok alapján a cellulóz toronymagasan az egyik legjobb alapanyag a hőszigeteléshez.

A cellulózból többféle módon telepíthető hőszigetelő rendszer is készíthető, ennek köszönhetően építkezésnél és utólag is van lehetőség arra, hogy teljes értékű szigetelő rendszert telepítsenek. A befújható változatot úgy is emlegetik, mint a jövő szigetelése, ennek több oka is van. Egyrészt hihetetlenül egyszerű, ezzel együtt pedig gyors telepítést tesz lehetővé, másrészt pedig szépséghibák nélkül működik. A kőzetgyapotról például kimutatták, hogy rákkeltő lehet, a hungarocell pedig könnyen lángra kap.

Az újrahasznosított papírból előállított, környezetbarát, természetes anyagot cellulózrostok alkotják. A vattaszerű cellulózt kiegészítik keserűsóval és bórax anyagokkal, amik tűz és rágcsálók ellen vértezik fel a hőszigetelő anyagot. A fújható szigetelés olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amik minden fajta épületszerkezetnél ugyanolyan tökéletes szigetelőrendszert alakítanak ki, méghozzá hosszú távon. Az anyag a résekbe fészkeli magát és felveszi azok formáját. A térfogata évek múltán is megmarad, nem esik össze. Az üveggyapot szigetelésnél viszont megfigyelhető, hogy nem marad tartós az alaktartó képessége, elcsúszik a szigetelés.

A cellulózból gyártott szigetelés hővezetési tényezője: 0,038 W/mK. Lefordítva ez azt jelenti, hogy a hőkapacitása olyan hatékony, hogy még klíma nélkül is élhető maradhat egy ingatlan. Emellett a legmagasabb tűzállósági besorolást kapta, valamint a hangszigetelő képessége is 7 decibellel jobb, mint az átlag.

cellulóz hőszigetelés

Hogyan készül?

A szigetelés alapja használt újságpapír, de nem felel meg bármilyen papír. Csakis ólommentes és minőségi papírt válogatnak a gyártáshoz, amit az előállításkor finomítanak. A papírt darabolják és darálják, így pépes, bolyhos állagot kap az anyag. Ez az állag teszi lehetővé, hogy bontási munkák nélkül kerüljön az anyag a helyére a már kész terekben is, hagyományos tégla, könnyűszerkezetes vagy passzív ház hőszigetelésénél is. A cellulóz rostok ömlesztve kerülnek zsákokba, onnan a befújó berendezésbe adagolják őket. A cellulóz szigetelőanyag gyártása a hőszigetelő anyagokkal összehasonlítva az egyik legkisebb terhelést jelentő tevékenység a környezetre nézve.

Az utólagos hőszigetelés  mindenképpen jó döntés, ha még nincs kielégítő teljesítményű szigetelés, ami az épületet kiegészítené. A cellulóz már számtalanszor bizonyított, garantáljuk, hogy az Ön ingatlanán is be fog válni, méghozzá hosszú távon. Egy valódi, tökéletes befektetésről van szó. Amennyiben szeretne kivitelezést rendelni, nem kell mást tennie, csak kapcsolatba lépni a mi csapatunkkal. A weboldalunkon szerepelnek az elérhetőségeink, keresse bizalommal a munkatársainkat, akik minden fontos részletet megosztanak Önnel és ajánlatot is tesznek a kivitelezésre!