Az egyik legnagyobb hiba, – amit ennek ellenére sokan elkövetnek – hogy egyáltalán nem szigeteltetik a házukat, akár építésről legyen szó, akár egy régi ingatlan felújításáról. Tény, hogy egy otthon – különösen, ha emeletes házról van szó – teljes szigetelése nem olcsó munkálat. De ha csak a hozzávetőleges adatokat nézzük, akkor is jobban megéri befektetni a szigetelésbe, mert csupán a homlokzati szigeteléssel nagyjából 30%-ot lehet spórolni a fűtésen. Ebből következik, hogy a befektetett összeg három-négy év alatt megtérülhet, ami egy lakóház élettartamát tekintve elenyésző idő. Ráadásul a tévhittel ellentétben, a szigetelésre nem csak télen van szükség, hanem nyáron is nagy hasznát vesszük: a klímahasználat költségeit is csökkenti. Sokan attól tartanak, hogy az utólagos hőszigetelés is engedélyköteles, így hosszú időbe és sok utánajárásba fog kerülni, mire megszerzik, pedig ez nem így van, az utólagos hőszigeteléshez nem kell engedély.

Újépítésű házaknál előforduló hiba, hogy a falazat teljes száradása előtt helyezik fel a szigetelést. Az építés során a habarcsba jelentős mennyiségű vizet kevernek, amit le kell adnia. Azonban, ha már rajta van a szigetelőréteg, nem tudja ezt természetes módon megtenni, így más utat keres magának, elsősorban befelé, és ezért a falak penészesedni kezdenek.

Egy régi ház esetében a szigetelés elöregedhet, károsodhat, de az is előfordulhat, hogy a felhelyezés idején nem a legjobb megoldást választották, így az utólagos hőszigetelés jó megoldás lehet erre is. Felújítás előtt mindenképpen érdemes szakemberrel konzultálni, hogy megtudhassuk, a háznak pontosan mely területein a legnagyobb a hőveszteség, hogy ennek tudatában tervezhessük az utólagos hőszigetelést.

Amennyiben Ön is úgy dönt, hogy csökkenti a havi kiadásait, és ehhez szakembert keres, aki kizárólag minőségi alapanyagokkal, munkájára garanciát vállalva dolgozik, úgy mi vagyunk a legjobb választás! Keressen bennünket elérhetőségeinken, ha utólagos hőszigetelésre van szüksége!