Annak, aki családi házban lakik, különösen érdemes odafigyelnie a szigetelésre. Panelháznál, ahol az egyes lakások viszonylag körbe vannak véve a többiek által, ennek sokkal kisebb a jelentősége, mint a teljesen különálló családi házaknál. A szigetelésen belül is kiemelt figyelmet érdemel a födém szigetelése. Mivel tudjuk, hogy a meleg levegő felfelé száll, nem nehéz végiggondolni, hogy hiába fűtünk, ha a födém nincs megfelelően szigetelve. Erre nyújt kiváló megoldást a cellulóz szigetelés!

Az, hogy a hő ne szökjön ki az otthonunkból, több szempontból is a mi érdekünk. Talán a legfontosabb, ami rögtön érezhetővé is válik, hogy kevesebbet kell fűtenünk. Ez egyrészt a pénztárcánkat is kíméli, másrészt pedig hatékonyan növeli az otthonunk komfortérzetét, és segít megőrizni az egészségünket is. Természetesen fontos a falak és a nyílászárók állapota is, azonban ha a födémszigetelést beiktatjuk, máris nagyon sokat tettünk az ügy érdekében. A födém szigetelés további előnye a környezetkímélő hatása. Ha kevesebbet fűtünk, kevesebb energiát fogyasztunk, ami hosszú távon hozzájárul Földünk védelméhez. Érdemes figyelembe venni, hogy egy egyszeri befektetést jelent, aminek az előnyeit már az első naptól kezdve érezhetjük, idővel pedig visszahozza az árát.

födém szigetelés jótékony hatását természetesen nem csak télen érezhetjük. A nyári forróságban a tetőcserepek könnyen felforrósodnak akár 50°C-osra is, és ez a hő csak hatékony szigeteléssel tartható kint.

födém szigetelése cellulózzal utólag is kivitelezhető a kész házon. A többi eljárással szemben óriási előnye, hogy természetes anyagból készül, rövid idő alatt, jelentős mennyiségű hulladék keletkezése nélkül kivitelezhető. Ugyanakkor nem kell attól félnünk, hogy csak rövid távú megoldást jelent, hiszen hosszú éveken át fogja hatékonyan védeni otthonunkat.

Födémszigeteléssel kapcsolatban keresgél? Szeretne többet tudni az utólagos hőszigetelési technikákról? Forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken, munkatársaink szívesen segítenek mindenben!