Ha Ön családi házban lakik, akkor bizonyára pontosan tudja, hogy a szigetelésnek komoly befolyása van a családi kassza alakulására, a hidegebb hónapokban különösen. De sokan elfelejtik, hogy a padlásszigetelés különösen kényes része a teljes egésznek! A szigeteletlen vagy rosszul szigetelt padlásokon a teljes fűtésre fordított összeg akár 20%-a is múlhat!

Elég ehhez visszagondolnunk arra a mindannyiunk által tanult dologra, hogy a meleg levegő felfelé áramlik. De miért is fontos ez a padlásszigetelésre nézve? Az otthonunk optimális hőmérsékletéhez szükséges meleg mindenhol megpróbál ugyan „kiszökni”, ahol csak tud, de egyáltalán nem egyforma mértékben. Ez a meleg amit borsos fűtésszámla árán szerzünk meg nem elsősorban a homlokzati falakon távozik, hanem felfelé áramolva a padlásszigetelés felé! Különösen igaz ez abban a helyzetben, ha a homlokzati falak mindegyike jó minőségű szigeteléssel bír, ellentétben a padlásszigeteléssel. Abban az esetben, ha még nem került sor a padlásszigetelésre, akkor a hőmozgás által kreált hőhidakkal is számolnunk kell a hideg és meleg falak találkozásánál, ami hosszú távon penészedés megjelenéséhez vezethet. Ezért a padlásszigeteléssel nem csak a fűtési költségeit faraghatja le, hanem otthonának állagát is védheti, megkímélheti magát a további költségektől, amit a penészmentesítésért kellene kifizetnie. A nyári hónapokban is csak előnye származik a megfelelően szigetelt padlásból! Azokban a hónapokban, amikor annyira meleg van, hogy a fűtésre még gondolni is rossz, a szigeteletlen padlástérben is elviselhetetlen lehet a forróság. Ez a hő aztán tovább fűti az amúgy is túlmelegedett házat, így gyakrabban kell bekapcsolnia a légkondicionálóját. A megfelelő szigetelés azonban ezen a problémán is segít!

Ha Ön is a padlásszigetelés mellett döntött, akkor nálunk keresve sem talál jobb szakembert a feladat elvégzésére! Keressen minket minél előbb, hogy az idei télen már kiélvezhesse a befektetésének minden előnyét! Ha pedig kérdései vannak mielőtt belevágna, a honlapunkon közzétett elérhetőségeinken szívesen válaszolunk Önnek!