Manapság, a növekvő energiaárak miatt nagyon sok embernek fontos, hogy olyan ingatlanban éljen, amit költséghatékonyan lehet fenntartani. Többek között e szempont hatására kerültek előtérbe az elmúlt években a passzívházak, amelyekben ahhoz, hogy télen, nyáron kellemes hőmérséklet uralkodjon, nincs szükség kiemelkedő gázkazán vagy klímaberendezés használatra. Az, hogy extrém energiaráfordítás nélkül lehet kellemes hőmérsékletet teremteni ezekben az épületekben, elsősorban ez a passzívházak hőszigetelésének köszönhető.

passzívházak hőszigeteléséhez olyan anyagok, technológia kerül felhasználásra, amik lehetővé teszik a hőveszteség minimalizálását. A passzívházak hőszigetelésekor a szakemberek kiemelt figyelmet fordítanak a légtömör és hőhídmentes szerkezet kialakítására. A hőhíd jelenség az elmúlt évtizedekben rengeteg ingatlantulajdonos életét keserítette meg, mert ez az a terület, amin keresztül a leggyorsabban szökik el a meleg levegő. A hőhíd jelentős kiadásokat eredményezhet, különösen a téli időszakban, ezért érthető, hogy a modern építészetben erre már megoldást kellett találni. Szerencsére a passzívházak hőszigetelése képes megakadályozni a hőhíd kialakulását, így a leendő ingatlantulajdonosoknak nem kell a jelenség miatt aggódniuk. A hőhíd gyakran a nem megfelelő beépítés miatt alakul ki, ezen kívül pedig okozhatja a szigetelőanyag minősége, elhelyezése is.

Éppen ezért a passzívházak hőszigeteléséhez a cellulóz a legoptimálisabb megoldás, mert hézag- és résmentesen szigetel, ezáltal elkerülhető, hogy hőhíd alakuljon ki az épület szerkezetében. A cellulóz manapság az egyik legmegbízhatóbb, legkiválóbb szigetelőanyag, mert a szigetelés szempontjából tökéletes tulajdonságokkal rendelkezik, ezáltal fontos szerepet játszik a kiadások minimalizálásában.

Csökkentse Ön is a kiadásokat otthonában egész évben! Amennyiben felkeltette érdeklődését a cellulóz, mint szigetelőanyag, és szeretné felhasználni otthona szigeteléséhez, vagy bővebb információkra lenne szüksége a passzívházak hőszigeteléséről, keressen bizalommal elérhetőségeimen!