Egy olyan éghajlaton, mint amilyen a miénk, fűtéssel és hűtéssel is kalkulálni kell. A cellulóz szigetelés alkalmas rá, hogy a kihívással szembe szálljon.

A hőszigetelés kérdése mellett nem lehet elmenni

A hőszigetelés megléte és megbízhatósága mára egyre inkább felértékelődik. A több évtizeddel ezelőtt épült házakban még nem ritka, hogy egyáltalán nincs  vagy hiányos, illetve rosszul teljesít a hőszigetelés. Az új építésű ingatlanokkal persze más a helyzet. Ma már elképzelhetetlen hőszigetelő réteg nélkül építkezést végezni.

A ház, lakás tulajdonosok közül is egyre többen szánják rá magukat arra, hogy nagyobb befektetéssel számolva korszerűsítsék az ingatlanukat. A modern hőszigetelő rendszerek az ingatlant értékesebbé teszik és a lakók is hamarosan megtapasztalják a szigetelés minden előnyét.

Ennek megfelelően a hőszigetelő anyagokból is sokféle van jelen. Az anyagválasztás, a telepítés technológiája, a szigetelés vastagsága mind befolyásolják, hogy hosszú távon milyen tulajdonságokkal tud majd a rendszer működni.

Számos, természetes alapanyagból előállított hőszigetelő rendszer bizonyult már hatékonynak, kezdve a gyapottól a farostlemezen át a cellulózig.

cellulóz szigetelés árak

Mi fán terem a cellulóz szigetelés?

A cellulóz papírból, pontosabban fából áll. Az Isocell szigetelésről el lehet mondani, hogy a cellulóz legjavát adja. A hőszigetelést gondosan válogatott, tiszta újságpapír szálak és ásványi sók elegye alkotja. A papírt darált, aprított formában, illetve pehely alakban hasznosítják. A cellulóz pehelyből készül a befújható Isocell hőszigetelés is, ami nem tartalmaz semmilyen kötőanyagot. A szigetelő réteg nem esik szét, mert a pelyhek egymásba kapaszkodnak a szálaikkal.

Erre tervezett géppel, sűrített levegő felhasználásával kerül a helyére a befújásos technológiával telepített cellulóz szigetelés. A cellulóz rostjai egy szemernyi helyet sem hagynak üresen és a légbuborékoknak sem marad hely. Ennek köszönhetően a kész szigetelés megbízhatóan teszi a dolgát.

Környezetbarát szigetelés

A ház-és lakóbarát szigetelőanyag emellett még környezetbarát tulajdonságokkal is rendelkezik. Az emelkedő energia árak, a növekvő környezetszennyezés és környezeti terhelés mellett nem tehetjük meg, hogy szemet hunyunk egy anyag, technológia káros hatásai felett.

A cellulóz befújt változatban nem jár hulladékkal, előállítása alacsony energiát igényel, valamint nem jár magas szén-dioxid kibocsátással sem. A cellulóz maga is újrahasznosított anyag, mint szigetelés, de a továbbiakban is újra felhasználható. A cellulóz ezen kívül biológiailag lebomló anyag, nem környezetszennyező. Képes megfelelni a szigorú, műszaki követelményeknek. Közvetett módon is képes kímélő hatást gyakorolni a környezetre azzal, hogy kevesebb energiát kell az ingatlan fenntartására áldozni.

cellulóz szigetelés árak

Kérje profik segítségét a szigeteléshez!

A befúvásos technikával elkészített cellulóz hőszigetelés minden ingatlan számára az ideális választást jelenti. Nem számít, hogy a hétvégi házat szeretné kicsit komfortosabbá tenni a tulajdonos arra az időre is, amikor hűvösebbre fordul az idő vagy a forró nyári napok idejére. Nem számít, hogy az otthonát kívánja hőszigeteltetni. Anyagválasztásban és alkalmazott technológiát tekintve is a befújásos cellulóz szigetelést ajánljuk minden érdeklődőnek.

Az aktuális cellulóz szigetelés árakat érdemes minél előbb megismernie és egy Önnek szóló árajánlattal kalkulálnia. Amennyiben megfelel Önnek az ajánlatunk, nem telik bele sok idő és akár napokon belül elkészül a tökéletesen funkcionáló hőszigetelés!