Manapság a cellulóz szigetelés az egyik legnépszerűbb megoldásnak számít az ingatlanok hőszigeteléséhez. Számtalan előnnyel rendelkezik: többek között környezetbarát, hőhídmentességet biztosít, és egyszerűen felhasználható. Mindezen előnyök elsősorban magának a szigetelőanyagnak, a cellulóznak köszönhetőek. Az anyag alapját rosttá darált újságpapír adja, amit bóraxszal és magnézium-szulfáttal kevernek össze. A cellulózrostok és a közöttük lévő levegő hozzájárulnak ahhoz, hogy a cellulóz szigetelés rendelkezzen a legjobb hővezetési tényezővel.

cellulóz szigetelés hővezetési tényezője általában 0.039 W/mK. Ez alacsony értéknek számít, ami pedig egyúttal a legideálisabb szigetelőanyagok közé sorolja. Az alacsony hővezetési tényező hozzájárul ahhoz, hogy a szigetelőanyag nagy hőtároló kapacitással rendelkezzen, ez a tulajdonság pedig a nyári időszakban mutatja meg igazán pozitívumait. Ilyenkor a nagyobb hőkapacitással rendelkező szigetelőanyag nehezebben melegszik fel, ezáltal pedig később is kezdődik a hőátadás, így a cellulóz tökéletesen védi az ingatlanban élőket a nyári hőségtől, ez pedig nemcsak a komfortérzethez járul hozzá, hanem az energiahatékony háztartás fenntartásához is. Ez azt jelenti, hogy a cellulózzal szigetelt épületben reggeli szellőztetéssel, klímaberendezés nélkül is kellemes a hőmérséklet a legnagyobb nyári melegben is.

Télen a hővezetési tényező jellemzi leginkább a hideg elleni védekezést, vagyis például a 15 cm vastagságban bedolgozott szigetelés hőátadási együtthatója mindössze 0,25 W/m2K. Mivel a cellulóz szigetelés egyik jellemző tulajdonsága, hogy maradéktalanul tartja a térfogatát, vagyis nem esik össze, ezért képes hosszú éveken át megőrizni a kedvező hővezetési tényezőjét, így a szigetelésre egyúttal befektetésként is tekinthet, ami hosszú távon biztosan meg fog térülni.

Tapasztalja meg Ön is a cellulóz szigetelés kedvező tulajdonságait! Ha szeretné kiviteleztetni a cellulóz szigetelést, vagy további kérdései lennének a hővezetési tényező témájával kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!