Az Isocell szigetelés az ingatlant, a lakókat és még a környezetet is meg tudja óvni. Van e még ennél is sokoldalúbb hőszigetelő rendszer? Bemutatjuk mit tud az Isocell.

Mit tudunk a cellulóz alapú, vagyis fa rostokból gyártott szigetelésről? Lakóházba és bármilyen ingatlanba is teljes biztonsággal beépíthető. A természetes alapanyag papírpelyhek formájában kerül a szigetelni kívánt területre. Zsákos kiszerelésben érkezik, befújó eszközzel kiegészítve. Könnyű, szállítható és nem vész kárba belőle egy pehelynyi sem.

A papírhoz csupán pár anyagot kevernek, ami javítja a szigetelőrendszer alkalmazhatóságát. Az újrahasznosított anyag a használatot követően nem fogja a környezetet terhelni, ugyanis feldolgozható, a cellulóz pedig magától képes lebomlani.

isocell hőszigetelés

A falak és a tető védelme cellulózzal

A cellulóz a fák rostjait alkotja, tehát szó szerint véve a a természet költözik az ingatlanba és meg tudja erősíteni az épületet. Egy épület falai önmagukban véve még csak határolni, védeni képesek, de ennél többre van szükség. Az élhető ingatlanban nyugalom és kényelem egyszerre van jelen, ezeket minden nap megtapasztalják a lakók.

A szigetelés nélküli falak között a kisebb hőmérséklet eséstől is hidegebb lesz a levegő és fordítva. Gyorsan átforrósodnak, a szobákban és terekben pedig a kinti hőmérséklethez közeli értékek lesznek tapasztalhatóak. Rengeteg épületben alapvető gondot jelent a hangszigetelés. Ezen lehet javítani a megfelelő hőszigetelő rendszerrel is.

A cellulóz alapú hőszigetelő rendszer nemcsak kiemelkedően szigetel, hanem a hangokat is képes tompítani. Magáért beszél a tény, hogy a cellulóz szigetelés több decibelnyi, akár 7 decibelnyi hangszigetelést is tud nyújtani a lakóknak.

Az Isocell profi rendszere egyszerre képes védekezni az időjárás okozta hatásokkal szemben, legyen az pára, hőmérséklet ingadozás vagy szél. Az alapanyag tulajdonságai, a telepítést követő tartósság, a szigetelőrendszer teljesítménye együtt teszik kiemelkedővé az Isocell cellulóz hőszigetelő rendszert.

Amit nyújtani tud a hőszigetelés, az teljes mértékben arányban áll az anyag és a telepítés árával. Ráadásul a befújható változat telepítése hulladék nélkül, hihetetlenül rövid idő alatt kivitelezhető. Egy átlagos méretű családi házzal számolva akár egy nap is elegendő az utólagos szigeteléshez.

isocell hőszigetelés

A befújható cellulóz szigetelés számokban

A ma használt hőszigetelő anyagok körében a cellulóznak van kiemelkedően magas tűzállósága, a leghatékonyabb beépíthetősége, a legkevesebb felesleges anyaghasználata. A hőátbocsátási tényezője szintén meghaladja az átlagot, ami azt jelenti, hogy 20 cm vastagságú szigetelés 0,19 W/m2K értékre képes. A fáziseltolódási értéke a többi, átlagosan egy órával szemben több, mint négy órában mérhető! Nem kell többet számolgatni, mert védve van a felesleges energia pazarlástól az épület, méghozzá egész évben.

A cellulózból gyártott Isocell hőszigetelő rendszer nem csupán az ingatlanon belül biztosít egészségesebb és kiegyensúlyozottabb mindennapokat a lakóknak. Elmondható, hogy 1 kilogramm cellulóz alapú hőszigetelés 1,2 kilogrammg CO2-őt képes megkötni a levegőből.

A fújható Isocell hőszigetelést minden évszakban, minden típusú ingatlanhoz és az összes építési fázisban lehet telepíteni. Az árát tekintve gyorsan megtérülő beruházásról, megfizethető szolgáltatásról van szó.

Az érdeklődőknek szívesen nyújtunk részletes felvilágosítást. A honlapunkon szerepelnek az elérhetőségeink, keressen minket bizalommal, ha egyénre szóló árajánlatunkra kíváncsi!