Számos olyan ingatlan található országszerte, ami egyáltalán nem rendelkezik megfelelő hőszigeteléssel, vagy ha mégis, a rendszer olyannyira elavult már, hogy képtelen betölteni rendeltetésszerű szerepét. A rosszul szigetelt házak számos kellemetlenséget okoznak a mindennapokban, ezért nem lehet kérdés, hogy az utólagos hőszigetelésre igenis szükség van.

Az utólagos hőszigetelés elsősorban azért fontos, hogy az ingatlant sokkal gazdaságosabb legyen fenntartani. A falak, lábazat és a tető utólagos hőszigetelésével jelentős mértékben lehet csökkenteni a téli és nyári hónapokban a kiadásokat. A megfelelő szigetelésnek köszönhetően közel sem kell annyit működtetni a klímaberendezést vagy használni a fűtést, mint korábban, hiszen a szigetelőanyag képes megőrizni a meleget vagy a hideget. Sok háztartásban az utólagos hőszigeteléssel akár felére is csökkenthetik az ott élők a kiadásokat.

Az utólagos hőszigetelés fontossága az egészség szempontjából is megkérdőjelezhetetlen. A hőhidak, hőelvonó és párakicsapó hatását az utólagos hőszigetelés mérsékli, ezzel pedig megszűnik a penészesedés és a páralecsapódás veszélye, így sokkal egészségesebb levegőjű és élhetőbb közeg biztosítható az ingatlanban. Ha van a családban allergiás vagy érzékeny szervezetű ember, már csak miatta is nagyon fontos, hogy megtörténjen az utólagos hőszigetelés kivitelezése. Az elmúlt években rengeteget lehetett arról hallani, hogy a CO2 kibocsátás mekkora károkat okozott a környezetben. A CO2 kibocsátást megfelelően kivitelezett utólagos hőszigeteléssel vissza tudja szorítani, hiszen minőségi szigeteléssel jóval kevesebbet kell fűteni.

Ha Önt meggyőzték ezek a szempontok, és szeretne az utólagos hőszigetelés kivitelezésével foglalkozni, vegye fel velem a kapcsolatot elérhetőségeimen! A munkálatokhoz cellulózt használok, amivel gyors és rövid idő alatt kivitelezhető otthona tökéletes szigetelése. A cellulózzal elfelejtheti a hőhidakat, a penészt és egyéb kellemetlenségeket!