Isocell szigeteléssel javítani az ingatlan hőszigetelési képességén annyit tesz, mint bevetni a papír sokoldalúságát és értékes tulajdonságait.

A papírt rengeteg mindenre használjuk. Jegyzetelünk rá, csomagolunk vele, karton dobozokat bélelünk ki költözködéskor, de még hőszigetelésnek is kiváló anyagról van szó. Az Isocell szigetelés a hőszigetelés verhetetlen alapanyaga. Mindent tud, amivel szebb, kényelmesebb és értékesebb lesz egy ingatlan.

Fa, papír, cellulóz, a közös benne a hőszigetelés

Lehet ugyan többféle alapanyag és hőszigetelési módszer között válogatni, de miért ne érné be valaki azzal, ami tulajdonságaival kiemelkedik a többi közül? A fából papír készül, a papírból hulladék válik, a papírhulladékot pedig a cellulóz hőszigetelés alapanyagaként használják fel.

A papír természetes fa rostokat tartalmaz. Ezek a rostok a papírból, újságpapírból, az újrahasznosított papírhulladékból kerülnek a hőszigetelő anyagba. A beérkező papírhulladékot elsőként meg kell tisztítani és csírátlanítani, megszabadítani az újságokba rakott fémkapcsoktól is. A papírt ledarálják, ennek következtében a hulladék apró pelyhekké válik. Ennél a lépésnél még mindig nincs kész a hőszigetelő anyag, mert kap egy kis adalékot, annak érdekében, hogy sokoldalúbb legyen.

A papír pelyhekhez kevernek magnézium-szulfátot, valamint bóraxot is. Az előbbi anyag hatására a rágcsálók nem találják vonzónak a cellulózt ahhoz, hogy befészkeljék magukat az anyagba, de a gombák és a korhadás is elkerüli, az utóbbi pedig a lángállóságát javítja a cellulóz hőszigetelő anyagnak.

Isocell cellulóóz szigetelés

Energiával nem tréfálunk! Az Isocell spórol Önnek

Az Isocell cellulóz szigetelésről tehát megtudtuk, hogy természetes anyagot rejt és ennek köszönhetően újrahasznosított, környezetbarát is. A környezetbarát tulajdonság egy fontos szempont, mert egyre inkább követelménynek számít az építkezők, felújítók, korszerűsítők körében. Mit tud még a cellulóz, ami miatt lehet rá alapozni, de éveken át?

Az Isocell cellulóz hőszigetelő anyag kiemelkedő hővezetési értékkel rendelkezik. A hővezetési tényezője 0,038 W/mK. Ez annyit tesz, hogy minél alacsonyabb a szám, annál jobb a hőszigetelés teljesítménye, annál kevesebb energiát veszít az épület. A hővezetési tényező megmutatja, hogy egy anyagon mennyi energia, meleg levegő távozik egy bizonyos idő alatt. A kevesebb energia alacsonyabb rezsiszámlát és környezetbarát ház fenntartást is jelent.

A meleg természeténél fogva a hidegebb levegő felé mozog, így a falakon, a tetőn keresztül éppen úgy tud távozni.  Nyáron kívülről befelé, télen belülről kifelé mozog az időjárás és az évszak sajátosságainak megfelelően a melegebb levegő. Ebben akadályozza meg a megfelelő teljesítménnyel bíró hőszigetelés.

isocell szigetelés, Isocell szigetelés ár, Isocell cellulóóz szigetelés

Fújni vagy nem fújni? Mi azt mondjuk, befúvással jobban jár

Az Isocell szigetelés árban és hatékonyságban is képes azokat az elvárásokat teljesíteni, amiket az ingatlan tulajdonosok igényelnek tőle. Befújással akár órákon belül vadonatúj és tökéletesen funkcionáló, hosszú távon megbízható hőszigetelést kapnak a falak, a födém, az aljzat is.

A befúváshoz a cellulóz pelyheket sűrített levegő segítségével tömlőbe pumpálják, onnan pedig géppel a kijelölt területre fújják. A hőszigetelőanyagot egyúttal fel is lazítja a befúvásra tervezett gép. Rések nélkül, egybefüggő, alaktartó szigetelés készül.

Forduljon csapatunkhoz, amennyiben készen áll arra, hogy az ingatlanát egy teljesen új szintre emelje! Éljen a lehetőséggel, kérje ajánlatunkat és rendelje meg az Isocell cellulóz szigetelés kivitelezését!