Aki lakott már régi épületben, az tudja, hogy kevés kivételtől eltekintve nincs rendes hőszigetelésük, vagy régi, elöregedett, korszerűtlen, épp ezért se télen, se nyáron nem képes azt a komfortot biztosítani, amit egy modern, vagy modern anyagokkal felújított, ház. A régi épületek hőszigetelését érdemes elvégeztetni még a tél beállta előtt, mert számos előnye van.

régi épületek hőszigetelése sok esetben a téglákban található lyukakból áll, vagyis nem mondható se hatékonynak, se korszerűnek. A plusz hőszigetelő réteg hiánya a legtöbbször nem abban jelentkezik, hogy a benne élők télen fáznak, nyáron pedig melegük van, hanem a nagyon magas energiafogyasztásban. A légkondicionáló berendezések igen hasznosak, ám az energiaigényük hatalmas, míg a modern szigetelési rendszerek passzívan óvják az épületet a napsugárzástól, vagyis csak egyszer kell őket kifizetni, így az árukat néhány év alatt behozzák. Ugyanez igaz a téli időszakra is, csak ebben az esetben a fűtési költségek mérséklődnek.

régi épületek hőszigetelése a következő módon történik: attól függetlenül, hogy családi, vagy társasházról van szó, a falak minden esetben kapnak szigetelést, ami többféle is lehet, de a manapság beszerezhető szigetelőrendszerek mindegyike képes megfelelő hatásfokkal ellátni a feladatát, csupán más és más előnyös tulajdonságaik vannak a többihez képest. Épp ezért érdemes alaposan felmérni a lehetőségeket, és azt a típust kiválasztani, ami az adott ház, illetve a benne élők számára a lehető leginkább kedvező. A falakat kívülről kell szigetelni, bár az utóbbi időben kezdenek megjelenni azok a típusok is, amiket akár az épület belsejében is lehet alkalmazni, de minkét esetben valamilyen fedőréteg (kívül vakolat, belül például gipszkarton) kerül rájuk. A födémszigetelés is fontos, hiszen ott is elszökhet a benti meleg/hűvös, és erre is többféle módszer létezik.

Cégünk cellulóz hőszigetelési rendszereket használ fel a régi házak hőszigeteléséhez. Amennyiben szeretné környezetbarát szigeteléssel védeni ingatlanját, keressen fel bennünket megadott elérhetőségeink egyikén!